skip to Main Content
Lokale SEO Maakt Lokale Ondernemers Vindbaar

Lokale SEO maakt lokale ondernemers vindbaar

Wil je als lokale ondernemer beter gevonden worden in Google? Dan moet je aan de slag met lokale SEO. Dankzij het lokale SEO-algoritme, maken nu ook kleine lokale bedrijven kans om bovenaan te staan. Hiermee maak je jouw bedrijf beter zichtbaar in Google’s lokale zoekresultaten. Dit kan een lokale ondernemer veel extra klandizie opleveren. In dit artikel vertellen we je meer over lokale SEO.

Waarom lokale SEO?

De reden dat lokale SEO kleine bedrijven veel extra klandizie op kan leveren, is te danken aan de opkomst van de smartphone en mobiel internet. Hierdoor kunnen we ter plekke Googelen wat we nodig hebben, de dichtstbijzijnde locatie vinden en in onze behoeften te voorzien. Het aantal zoekopdrachten voor bedrijven in de buurt is de afgelopen jaren dan ook explosief gestegen!

Speciaal algoritme voor lokale zoekopdrachten

Deze ontwikkeling vroeg om een andere manier van zoeken. Niet het bedrijf met het grootste marketingbudget moest bovenaan de zoekopdrachten verschijnen, maar het bedrijf in de buurt, dat in de behoefte van de zoeker kan voldoen. Daarom heeft Google een apart algoritme ontworpen, dat lokale zoekopdrachten koppelt aan lokale bedrijven. Dit biedt dan ook kansen voor lokale ondernemers. Nu ze ook hoog in Google’s zoekresultaten terecht komen, weten meer lokale klanten hun bedrijf te vinden.

Goede lokale SEO strategie is onmisbaar

De mogelijkheid om via Google meer klanten aan te trekken is er dus. Maar het gaat niet vanzelf. Door je website te (laten) optimaliseren voor lokale SEO, komt je bedrijf hoger in Google te staan. Een goede lokale SEO strategie rust op drie pijlers: techniek, content en linkbuilding. Hier heb je waarschijnlijk de hulp bij nodig van een expert. Maar je kunt ook zelf aan de slag, door een gratis Google bedrijfsprofiel aan te maken.

Google bedrijfsprofiel

Een Google bedrijfsprofiel kun je gratis aanmaken en speelt een sleutelrol in lokale SEO. Hiermee ben je namelijk zichtbaar in enkele speciale Google producten als Google Maps en de Local Pack.

Google Maps

Met Google Maps kun je niet alleen navigeren naar een adres: het is ook een zoekmachine! Je kunt dus in plaats van een adres intypen ook zoeken naar een kapper. Google Maps zal vervolgens alle kappers in de buurt met een Google bedrijfsprofiel voor je op een rijtje zetten en deze aanduiden op de landkaart.

Local Pack

In de Local Pack worden de drie hoogst gewaardeerde Google Bedrijfsprofielen weergegeven. Dit kan bijzonder waardevol zijn omdat deze helemaal bovenaan de zoekresultaten worden weergegeven. Deze bedrijven krijgen dan ook de meeste kliks en als gevolg daarvan veel extra klandizie.

Lokale SEO biedt lokale ondernemers grote kansen

SEO zorgt ervoor dat mensen vinden waar ze naar op zoek zijn. Door werk te maken van lokale SEO kan dat zomaar jouw bedrijf zijn! Wil je meer weten over (lokale) SEO? Neem dan gerust contact op.

Back To Top