skip to Main Content

Search Engine Optimization (SEO)

SEO is tegenwoordig niet meer weg te denken. Iedereen die goed gevonden wilt worden heeft hier mee te maken. Maar wat betekend SEO nou eigenlijk? SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. Door effectief gebruik te maken van SEO technieken is het mogelijk om meer bezoekers te trekken naar jouw website. 

Wat is SEO?

SEO betekend ook wel zoekmachineoptimalisatie. Dit houdt het organisch gevonden worden door Google in, deze vorm van marketing is daarom ook zeker aan te raden. SEO is erg complex, daarom is het een goede optie om dit te laten uitbesteden door een SEO specialist. Wij zijn er in gespecialiseerd om verkeer naar jouw website te leiden. Maar hoe werkt SEO nou eigenlijk?

Hoe werkt SEO?

SEO is een heel breed begrip, daarom bestaat het optimaliseren van een website uit verschillende handelingen. Deze handelingen zorgen er samen voor dat je website beter gevonden zal worden. De verschillende technieken die ervoor zorgen voor een geoptimaliseerde website zijn:

  • Het schrijven van relevante en duidelijke content
  • Werken met de belangrijkste zoekwoorden
  • Linkbuilding
  • Werken met een duidelijke meta structuur

Relevante content schrijven

Op je website staat een heleboel content. Je wilt natuurlijk dat dit allemaal relevant is om te lezen. Zorg er daarom voor dat je content uniek is en je doelgroep aanspreekt. Zoekmachines zoals Google ziet in welke mate jouw content is, hierop rangschikken ze de vindbaarheid van de pagina. Als je pagina goed is, zal dit ook beloond worden.

Zoekwoorden

Het doel van je website is dat je gevonden wordt op jouw uitgekozen zoekwoorden. Begin daarom eerst met een zoekwoordenanalyse. Zo kan je inzien op welke woorden veel gezocht wordt door klanten en op welke woorden totaal niet. Door deze SEO techniek toe te passen wordt jouw website altijd gevonden op de zoekwoorden die jij wilt.

Linkbuilding

Een van de belangrijkse SEO technieken is linkbuilding. Verschillende zoekmachines kijken naar externe links die naar jouw website verwijzen. Door deze links wordt jouw website en pagina belangrijker. Het generen en onderhouden van dit soort links is een essentieel onderdeel van SEO, dit noemen wij ook wel linkbuilding

Duidelijke META structuur

Met een duidelijke META structuur bedoelen wij de opmaak van de titels, URL’s, breadcrums (kruimelpad) en de interne links. Zoekmachines gebruiken speciale robots, ook wel spiders genoemd, om alle websites te scannen. En door een duidelijke en overzichtelijke META structuur te gebruiken kunnen deze robots de website beter begrijpen. Door deze SEO techniek zal jouw website hoger scoren.

SEO is ook kwestie van geduld. Bij zoekmachine optimalisatie begin je een proces waar veel tijd overheen gaat. Dit verdiend zich op den duur weer helemaal terug. Een start maken met SEO is het zeker waard.

Liever SEO laten uitbesteden?

Wil jij liever je SEO uitbesteden? Wij zorgen ervoor dat er maandelijks rapportage opgestuurd worden met daarin de voortgang van jouw website. Hierin staan ook de zoekwoordposities in Google. Zo kan je altijd in de gaten houden wat jouw website heeft gepresteerd en waar nog verbetering in zit. Wil jij weten of je website SEO-proof is? Doe dan onze website scan! Daarom laten wij je de verbeterpunten van je website zien.

SEO
Back To Top