skip to Main Content
Wat Is SEO?

Wat is SEO?

Wat is SEO nou eigenlijk?

SEO is een term die veel gebruikt wordt door online marketeers. SEO betekend eigenlijk Search Engine Optimization. Het woord SEO gebruiken wij als afkorting. In het Nederlands betekend het zoekmachineoptimalisatie. Wie zich bezig houdt met SEO zorgt voor betere zichtbaarheid en meer verkeer via verschillende zoekmachines, zoals bij Google of Bing. Maar wat komt daar allemaal bij kijken?

Organische zoekresultaten, wat is dat?

Er zijn twee soorten zoekresultaten: betaald en organisch. De eerste resultaten die je ziet zijn meestal betaalde advertenties, die noemen we ook wel SEA (Search Engine Advertising). Advertenties kan je herkennen doordat er gesponsord of de afkorting Adv bij staat. Er zijn ook nog verschillende advertentie mogelijkheden, zoals Google Shopping of een tekstadvertentie. Waar het bij SEO om draait zijn het de organische zoekresultaten. Dit zijn zoekresultaten waarvan de zoekmachine denkt dat ze een antwoord geven op de vraag. Bij organische zoekresultaten betaal je dus niet om bovenaan de zoekresultaten te staan. Organische plaatsen worden bepaald door goede SEO optimalisatie.

Wanneer moet je SEO gebruiken?

Als je merkt dat het verkeer op je website snel afhaakt of dat je bijna geen verkeer hebt doordat je niet goed gevonden wordt. Dan wordt het tijd dat je voor je website aan SEO optimalisatie gaat doen. Belangrijk is om eens kritisch naar je website te kijken, ook is het handig om te onderzoek waar en waarom je klanten afhaken. Het kan aan de usability van je website liggen of is je content gewoon onduidelijk voor je doelgroep. Allemaal zaken waardoor je geen verkeer naar je website trekt. Daarom is het zeer belangrijk om naar SEO optimalisatie te kijken. Wanneer dit goed onderzocht en aangepast wordt zullen zal je website weer beter gevonden worden. Hieronder vertellen we je meer over de diensten die je dan moet uitvoeren.

SEO diensten

Wanneer je gaat starten aan SEO optimalisatie komen er verschillen werkzaamheden bij kijken. Er zijn een aantal zaken die optimaal uitgevoerd moeten worden om goed vindbaar te zijn voor zoekmachines. Dat zijn zaken zoals:
  • Content
  • Techniek
  • Autoriteit
  • Links
Deze vier punten zijn het belangrijks wat betreft zoekmachineoptimalisatie. Door deze factoren goed aan te pakken zal je website beter gevonden worden door verschillende zoekmachines. Wil je beter weten hoe SEO werkt? Lees dan onze andere blogs over SEO en lokale SEO en ontdek hoe je hoger in Google komt.
Back To Top