skip to Main Content

Search Engine Advertising (SEA)

Naast SEO is er ook het advertentie gedeelde in Google, Google Ads. Dit noemen wij SEA, ook wel Search Engine Advertising genoemd. Door gebruik te maken van advertenties zorg je ervoor dat je direct bezoekers naar je website krijgt. Ook krijg je door SEA in een korte periode meer bezoekers dan organisch. SEA is een brede term want naast adverteren in Google, kan je ook adverteren in andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo.

Adverteren op Google

Met SEA worden alle betaalde zoekresultaten meteen bovenaan de zoekmachines pagina weergegeven. Hiermee komt jouw website of aanbieding eerder in beeld bij een potentiële klant, dan een organische zoekresultaat. SEA en SEO zullen elkaar versterken en meer bezoekers of kliks opleveren. De advertenties in Google zijn te herkennen aan het kleine ‘ adv.’ blokje. Verder lijken deze advertenties op organische zoekresultaten. Het zijn voornamelijk tekstadvertenties die woorden weergeven in een zoekmachine. Naast tekst kan er ook een shopping-advertentie getoond worden. Bij een shopping-advertentie worden en prijzen en afbeeldingen weergegeven. Een tekst advertentie bestaat uit een titel, een URL en een beschrijving.

SEA kosten

Google Ads maakt gebruik van verschillende betaalmethode. De meest gebruikte methode is de zogeheten cost-per-click (CPC). Hier betaal je niet per vertoning van jouw advertentie, maar per persoon die de advertentie aanklikt. Wanneer je een advertentie via Google Ads start stel je een klikbudget in en de prijs per click. Naar mate je meer advertenties plaatst en je Quakity Score toeneemt, wordt het steeds goedkoper om te adverteren met Google Ads. Advertentieruimte wordt verkocht via een complex bedieningen systeem.

SEA bijhouden

Het is belangrijk om je advertenties dagelijks bij te houden en te meten. Het bijhouden en meten van je advertenties kan via Google Analytics gedaan worden. Google verricht doorlopend aanpassingen die je nauwlettend in de gaten moet houden. Door deze aanpassingen kunnen conversies opeens duurder worden. Er worden door Google verschillende Google Ads cursussen aangeboden. Als je echt resultaat wilt behalen met je advertenties, dan kan je het beste SEA door een professional laten uitbesteden. Kortom, wat is SEA? In ruil voor geld een betere positie, meer bezoekers of meer conversie verkrijgen in zoekmachines.

SEA uitbesteden?

Wij helpen je graag om een winstgevend Google Ads campagne neer te zetten. Wil je meer weten over SEA of een campagne starten? Neem dat contact met ons op.

Search Engine Advertising
Back To Top