skip to Main Content

Linkbuilding

Linkbuilding is tegenwoordig een heel belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Je doet er dan ook goed aan om dit door een specialist te laten doen. Het doel van linkbuilding is om de populariteit van jouw website te verhogen, waardoor jij een betere positie krijgt in zoekmachines.

Linkbuilding betekenis

De betekenis van linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites die weer verwijzen naar jouw website. Google ziet die links namelijk als stem. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe relevanter en waardevoller Google jouw website vindt. Door dit op een natuurlijke manier te doen zal de autoriteit van jouw website omhoog gaan en wordt je weer beter vindbaar in Google. De links van andere websites naar jouw worden ook wel backlinks genoemd. Het is voor linkbuilding handig om een goede strategie te gebruiken.

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen:

  • Links kopen
  • Links ruilen met een andere website
  • Gastbloggen, kleine artikelen schrijven voor een andere website
  • Je website inschrijven bij startpagina’s of overzichtpagina’s 

Wat is de beste manier van linkbuilding?

Het aller beste is dat jouw unieke content wordt gedeeld door andere websites. Dit moet zelf gebeuren. Hierbij ben je niet gericht bezig met het binnenhalen van backlinks. Google ziet dat jouw artikel door andere websites wordt gedeeld en daardoor zal jouw artikel beter gevonden worden. Je mag altijd een handje helpen door andere te laten weten dat je geweldige content hebt gemaakt. 

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Het aantal backlinks is belangrijk voor de beoordeling van jouw website. Alle links vertegenwoordigen een bepaalde waarde die invloed hebben op je domein autoriteit. Je domein autoriteit is een score van 0 tot 100, hoe hoger de score, hoe beter je website is.

Wanneer je gaat werken met linkbuilding moet je oppassen dat je niet te veel links vraagt/koopt in een te korte tijd. Wanneer Google dit opmerkt kan je hiervoor gestraft worden. Dit betekend dat je enige tijd slecht zichtbaar bent in de zoekresultaten. Linkbuilding moet op een natuurlijke manier gedaan worden. 

Interne links

Naast externe links is het ook belangrijk dat je gebruik gaat maken van interne links. Met interne links worden de links binnen je eigen website bedoeld. Deze interne links verwijzen naar andere pagina’s op je eigen website. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door te verwijzen naar andere blogs op je website of naar je contactpagina. Met een goede interne linkstuctuur kun je aan zoekmachines duidelijk maken welke pagina’s het belangrijkste zijn.

Zo kan je zien dat linkbuilding een specifieke dienst is, waar je geduld voor nodig hebt.

Linkbuilding uitbesteden?

Wil je meer te weten komen of linkbuilding. Wij zijn met onze jarenlange ervaring in Linkbuilding de specialist die je zoekt. Neem gerust contact met ons op.

desktop linkbuilding
Back To Top