skip to Main Content
Linkbuilding Voor Beginners, 5 Belangrijke Tips!

Linkbuilding voor beginners, 5 belangrijke tips!

Wil je met je website bovenaan in de zoekresultaten komen door middel van linkbuilding?Zoekmachineoptimalisatie is een goede manier om beter gevonden te worden door zoekmachines zoals Google. Door een start te maken met linkbuilding ben je goed op weg om beter gevonden te worden in zoekmachines. Maar wat is linkbuilding precies?

Wat is linkbuilding

De betekenis van linkbuilding is het actief link vergaren van andere websites die weer verwijzen naar jouw website. Dit wordt vooral gedaan om de autoriteit van je website te verhogen en om beter vindbaar te worden in Google. De links die naar jouw website vermelden worden ook wel backlinks genoemd. Het aantal backlinks heeft invloed op je domain authority. Je domain authority is een score van 0 tot 100, hoe hoger de score, hoe beter je website is

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen, zoals kopen, ruilen of gastbloggen. De beste manier is dat jouw content wordt gedeeld door andere websites. Dit is de meest natuurlijke vorm van linkbuilding. Maar er zijn natuurlijk hulpmiddelen om meer backlinks te verkrijgen. Hieronder lees je onze tips hoe je het best kan starten met linkbuilding.

Linkbuilding data

Tip 1: vragen van backlinks

De makkelijkste en goedkoopste manier van linkbuilding is het vragen van backlinks. Dit kan je het beste bij partners en leveranciers doen. Met deze bedrijven werk je samen en kennen je goed, daardoor zullen zij sneller bereid zijn om een link op hun website te plaatsen. Vaak hebben je partners en leveranciers een hoge relevantie, dit komt ook weer ten goede voor jouw website. Het vragen van backlinks is al een goede start van linkbuilding.

Tip 2: controleer je links met handige tools

Er zijn verschillende handige tools om te kijken wat voor domain authority websites hebben en hoe goed de linkjes zijn. Er zijn gratis tools, zoals Neil Patel, Small Seo tools of Sea Quake. Maar er zijn ook betaalde tools. Deze tools geven een completer en actueler beeld van links. Voorbeelden van betaalde programma’s zijn, Majestic, Ahrefs en Moz. Met deze programma’s krijg je veel meer inzicht in de resultaten van je backlinks. Naast bezoekersresultaten zie je ook de groei van het aantal links in. Wanneer je serieus bezig gaat met linkbuilding is een betaalde tool zeker een aanrader.

Tip 3: zorg voor regelmaat in backlinks

Wanneer je werkt met linkbuilding is het belangrijk dat je continuïteit toont in je links. Zo zorg je ervoor dat Google jouw linkbuilding als organisch ziet. Dus zorg ervoor dat je iedere maand ongeveer evenveel backlinks koopt. Dit hoeft niet iedere maand precies evenveel te zijn, maar wanneer je de ene maand 80 links hebt en de andere maand maar 30 ziet Google dit als onnatuurlijk. Hier zal je website voor gestraft worden. Google zorgt er dan voor dat je minder goed vindbaar wordt of zelfs helemaal verdwijnt in de zoekresultaten. Belangrijk is dus dat je regelmaat in je links hebt.

Tip 4: houd je linkbuilding bij in een document

Niks is fijner dan structuur, daarom is het handig om je linkbuilding samenwerkingen bij te houden in een document. Sla zoveel mogelijk informatie op in dit document, zoals je samenwerkingen, datum van gezetten links, dofollow en nofollow links ect. Hiermee zorg je voor een duidelijk overzicht van alle activiteiten rondom linkbuilding. Door alles in een bestand bij te houden kan je gemakkelijk zien welke links goed hebben geholpen en welke samenwerkingen je beter stop kunt zetten. Daarnaast is het voor collega’s of andere mensen ook een overzichtelijk bestand. 

Tip 5: geduld is een schone zaak

Wanneer je alle stappen van linkbuilding heb uitgevoerd is het een kwestie van afwachten. Linkbuilding in een tijdrovend vak, maar verdiend zichzelf zeker terug. Raak niet gelijk in paniek wanneer je niet meteen resultaat ziet, zoekmachines hebben even de tijd nodig om alle websites te scannen. Wanneer dit gedaan wordt zal je zien dat je vindbaarheid op relevante zoekwoorden steeds beter wordt. Je zal niet van de een op de andere dag van plaats 100 naar plaats 5 gaan. Dit is een proces wat soms weken of maanden kan duren. 

Linkbuilding stijging

Linkbuilding uitbesteden?

Heb je een start gemaakt met linkbuilding, maar lukt het je niet om betere posities te krijgen? Dan kun je de hulp van een linkbuilding specialist gebruiken. Zij weten alle ins en outs van linkbuilding en hebben een groot bestand opgebouwd. Naast een groot bestand is het hebben van een goede strategie ook belangrijk. Wij helpen je graag met linkbuilding. Neem contact met ons op.

Back To Top