skip to Main Content

Marketing

Online marketing wie gebruikt het tegenwoordig niet? Als ondernemer wil je jouw doelgroep zo efficiënt mogelijk bereiken. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden, zoals door gebruikt te maken van online marketing.

Online Marketing is een heel breed begrip. Hier vallen ook verschillende diensten onder, zoals:

  • Social media marketing
  • E-mailmarketing
  • Contentmarketing

Deze drie onderwerpen worden tegenwoordig veel gebruikt onder de noemer van online marketing. Het doel van alle drie de diensten is het onder de aandacht brengen van jouw product of dienst. E-mail en social media is niet meer weg te denken in het internetgebruik. Er worden dagelijks verschillende social media campagnes gemaakt.

Social media marketing

Met social media marketing zet je sociale kanalen in om met je doelgroep te communiceren. Veelgebruikte sociale platforms zijn Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Let als bedrijf wel op wie je doelgroep is en hoe je deze moet benaderen. Verkoop je bijvoorbeeld producten aan 60 plussers, dan is de kans aanwezig dat deze doelgroep een stuk minder op sociale platformen zijn.

De grootste moeilijkheid bij social media marketing is het bereiken van je doelen. Dit komt vooral omdat in veel gevallen een gebrek is aan een goede social media strategie. Aanwezig zijn op sociale kanalen is niet genoeg, je moet weten waarvoor je welk kanaal wilt inzetten.

Resultaat van social media

Social media is op dit moment een erg populair marketing middel. Social media marketing leidt tot een hogere loyaliteit, klanttevredenheid, merkvoorkeur maar ook voor meer omzet. Door social media kan je een veel groter bereik krijgen. Op deze kanalen kan er gemakkelijk een leuke en goed werkende advertentie op gezet worden. Wij helpen je graag met een winstgevende social media campagne.

social media marketing

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een marketing middel waarbij je e-mail inzet om klanten aan je bedrijf te binden en verbonden te houden. Het doel van e-mail marketing is natuurlijk het verkopen van je producten of diensten.

Door het versturen van wekelijk of maandelijks een nieuwsbrief ben je als bedrijf bezig met het onderhouden van de band met je klant. E-mailmarketing kost de nodige tijd, maar is nog steeds een van de beste kanalen om je klant te bereiken. Veel bedrijven vinden het lastig om met regelmaat een e-mail naar hun klanten te sturen, het kost deze bedrijf te veel tijd om te maken. Daarom is het belangrijk om voor een goede e-mail marketing strategie te zorgen. Is e-mail marketing voor jouw bedrijf lastig? Dan helpen wij jou graag.

Voordelen van e-mailmarketing:

  • Het is de goedkoopste manier van marketing
  • Jouw eigen e-mail bestand met je potentiële klanten
  • E-mail is overal aanwezig, steeds meer mensen hebben de mail ook op hun telefoon staan
  • De e-mails kan je eenvoudig meten en analyseren
  • E-mails kunnen persoonlijk gemaakt worden, hierdoor bouw je een betere relatie op met de klant.
  • Er zijn steeds meer handige tools om de mooiste e-mailcampagnes op te zetten

Contentmarketing

De betekenis van contentmarketing is de vorm en inhoud van een boodschap. De inhoud die je wilt overbrengen kan informatief zijn, educatief of vermaak. Dit ligt maar net aan je doelstelling. Het doel van content marketing is het trekken en binden van klanten. 

Door middel van contentmarketing kan je jouw klanten verleiden om de volgende stap te zetten in de customer journey. Door gebruik te maken van content marketing zorg je er ook voor dat je beter organisch gevonden zult worden in verschillende zoekmachines. Content marketing gebruik je ook om jezelf te onderscheiden van de rest. Dit is een methode waarbij je content verspreidt die aansluit op de informatiebehoefte van jouw klanten. Je laat zien dat je betrokken bent met je doelgroep, zo wordt er niets vermoedend al een band opgebouwd. Doordat er al een kleine band is opgebouwd zullen de bezoekers door jouw content sneller overgaan tot aankoop. Kortom goede en unieke contentmarketing zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt, maar ook dat er meer conversie of klantloyaliteit zal ontstaan, een win-win situatie!

Marketing uitbesteden?

Wil je graag jouw de product of dienst onder de aandacht brengen? Maak dan gebruik van verschillende online marketing kanalen. Wil je meer informatie wat dit voor jouw website kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Marketing activiteiten
Back To Top